Witam,
Gram sobie w tą grę drugi sezon i bardzo interesuje mnie "strategia", którą przyjmują niektóre nowe kluby.
Mianowicie, część graczy w mojej lidze (Liga klubowa, wcześniej Klasa klubowa) ma stadiony na 400 osób, i składy o poziomie 100+. Mój skład na teraz to poziom 86 i kontrakty podpisane w większości, ze 3 awanse temu. Gdybym teraz przedłużył kontrakty moim zawodnikom to znalazł bym się z ręką w nocniku. Te kluby wg mnie zmierzają do bankructwa, ale to tylko i wyłącznie ich sprawa.
Zastanawia mnie natomiast, jakie konsekwencje niesie za sobą bankructwo? Jak się jest na minusie to kontrakty można przedłużać (tak gdzieś tutaj na forum przeczytałem). Więc te drużyny mogą trzymać swój poziom przez ładnych kilka sezonów dopóki się zawodnicy nie zestarzeją? A później albo nowy skład z rynku amatorów i grosze od sponsora albo kasacja klubu i gra od nowa?
Jeśli jest tak jak mi się wydaje, to może warto zrobić coś takiego, że jak klub jest na minusie przez n kolejek (powiedzmy 10) to zawodnicy mają prawo się zbuntować, że nie otrzymują gaży za występy i mogą od razu rozwiązać kontrakt i odejść?
I jeszcze jedno krótkie pytanko: czy za mecz wygrany walkowerem dostaje się kasę od sponsora?
Zakładki